مقالات

برندهای معروف PVC در جهان

برندهای معروف PVC در جهان

این در ذات صنایع است که با رشد و توسعه، در نهایت به جایگاهی می رسند که فعالان بازار آنها شروع به برندسازی می کنند. در واقع در چنین موقعیتی با شرکت های ریز و درشتی روبرو هستیم که یک فرمولاسیون استاندارد را گرفته و آن را در جهات گوناگون بهبود می بخشند. در نتیجه با بازاری روبرو می شویم که با تولیدات به ظاهر یکسان اما در باطن بسیار متفاوتی انباشته می شود. تولیدات پلیمری و پلاستیک ها نیز از این واقعیت مستثنی نیستند و به خصوص فرآورده هایی مثل روکش های PVC برندهای بسیار متعددی در بازار داخل و خارج ایران دارند. در این مطلب تلاش می کنیم شما را با مشهورترین مارک های خارجی این محصول بیشتر آشنا کنیم.

فهرست مطالب:

 

پی وی سی (PVC) چیست؟

پلی وینیل کلراید که به طور اختصاری PVC نامیده می شود، یک پلیمر فوق العاده مفید و پراستفاده در حوزه های مختلف است که از فرآیندهای پتروشیمی بدست می آید. بزرگترین مصرف کننده این ماده صنعت ساختمان سازی است، چون هم تولید آسان و کم هزینه ای دارد و هم در بسیاری از اقلیم های آب و هوایی می تواند به طور موثر جایگزین چوب، سیمان و دیگر مصالح ضعیف‌تر شود.
این ماده از طریق پلیمریزاسیون مونومر وینیل کلراید بدست می آید و می تواند در دو نوع سخت یا انعطاف پذیر تولید شود. این موضوع هم به افزایش زمینه های کاربرد این ماده کمک می کند. جدا از جایگزینی مصالح، می توان از آن برای ساخت درب و پنجره، کانال کشی، لوله کشی، کف سازی، ساخت روکش کابل های الکتریکی و وینیل سایدینگ هم استفاده نمود.
در ادامه نیم نگاهی به تولید این ماده در سطح جهان می اندازیم.

تولید PVC در جهان

پلی وینیل کلراید در قرن نوزدهم و به صورت اتفاقی در آلمان کشف شد. از همان زمان، محققان و شیمیدان های متعددی تلاش کردند تا این ماده را به صورت صنعتی به بازار عرضه کنند، چون خواص آن به وضوح نشان می داد که با ماده ای با پتانسیل بالا برای کاربردهای مختلف صنعتی روبرو شده بودند. پیش از قرن بیستم، شیمی دان روسی ایوان استرا میسلنسکی و فریتز کلیت از کمپانی گریشم الکترون شیمی آلمان هر دو تلاش کردند تا این ماده را در محصولات تجاری به‌کار گیرند، اما مشکلات در فرایند، سختی و گاهی شکنندگی پلیمر تلاش ‌های آن‌ها را بی ‌نتیجه می ‌گذاشت. در واقع نیاز بود تا یک روش کم هزینه برای تولید نمونه های منعطف تری از آنها عرضه شود تا این فرآورده در سطح صنعتی مورد قبول واقع شود.

این اتفاق در اوایل قرن بیستم رخ داد. در سال ۱۹۲۶ والدو سیمون روشی برای نرم کردن PVC به‌ وسیله مخلوط کردن آن با افزودنی‌های گوناگون گسترش داد. نتیجه ماده‌ ای انعطاف‌ پذیر بود که به سادگی در فرایندها شرکت می‌ کرد و به سرعت در استفاده ‌های تجاری شایع شد.
از همان زمان تولید انواع PVCها به شدت مورد توجه کشورهای دنیا قرار گرفته است و به مرور شاهد ظهور نام های متفاوتی از نقاط مختلف جهان بوده ایم. امروزه دو رهبر اصلی این بازار چین و آمریکا هستند، اما کشورهایی مثل مجارستان و حتی ایران هم حرف هایی برای زدن در این حوزه دارند. در ادامه برندهای شناخته شده بین المللی را با هم مرور می کنیم.

مهمترین برندهای جهانی PVC

همان طور که گفتیم، رهبران این بازار آمریکایی و چینی هستند. چینی ها معمولا بیشتر بر روی پایین نگه داشتن قیمت تمام شده و تولید در حجم بالا تمرکز می کنند، بنابراین محصولاتشان گرچه بازارهای نقاط مختلف جهان را اشباع می کند اما نسبت به همتایان آمریکایی به صورت میانگین کیفیت کمتری دارد. این در حالی است که گرچه تنها یک برند شناخته شده آمریکایی در سطح بین الملل برای تولید این فرآورده وجود دارد، اما این شرکت آنقدر بزرگ است و میزان سهمی که از بازار در اختیار دارد آنقدر قابل توجه است که به راحتی می توان آن را با چندین برند چینی مشابه مقایسه کرد. همچنین از نظر کیفیت نیز عملکرد آن بهتر از رقبای آسیایی است، گرچه این کیفیت بالاتر به معنای قیمت بیشتر خواهد بود.
به طور کلی برندهای جهانی عرضه کننده این محصول عبارتند از:

  1. پرگو
  2. رویال فلور
  3. استراتیفی

پرگو برند آمریکایی لیست است که تخصص ویژه ای در تولید انواع روکش، به خصوص روکش های PVC، پارکت لمینت و پارکت تمام چوب دارد. نقاط قوت اصلی آن کیفیت بسیار بالا، دوام و عمر عملیاتی طولانی و تنوع قابل توجه طرح و رنگ است که تا زمان نگاشت این مقاله به حدود 50 طرح و رنگ متفاوت هم می رسد. با این حال این برند در ایران فعال نیست و قیمت بالای تولیدات آن اغلب مانعی برای استفاده گسترده هموطنان می شود.

رویال فلور را می توان جدی ترین رقیب پرگو دانست که دفتر مرکزی آن در کشور چین قرار دارد. این مارک شناخته شده بیشتر از کیفیت و طرح، به مقاومت در برابر ضربه و فرسایش، مقاوم در برابر رطوبت، مقاومت در برابر اسیدهای خانگی و مقاومت در برابر رنگ پریدگی به خاطر تابش آفتاب پرداخته است و در این زمینه می توان آن را قابل مقایسه با تولیدات پرگو دانست. امضای رویال فلور ضخامت تایل های آن است که به 2 میلی متر رسیده و در میان تمام 10 طرح مختلفش مشترک است. این برند نیز قیمت قابل توجهی دارد، اما برخلاف پرگو در ایران می توان آن را پیدا کرد.

در نهایت استراتیفی را داریم، یک برند چینی دیگر که این بار برگ برنده خود را مقاوم بودن در برابر انواع مواد شیمیایی قرار داده و بنابراین بیشتر به کار آشپزخانه ها، کارگاه ها و آزمایشگاه ها می آید. تنوع طرح و رنگ آن از رویال فلور بیشتر بوده و به 27 طرح می رسد، در حالی که از نظر قیمت به مراتب مناسب از آن است. در نتیجه استراتیفی برند ایده آلی برای کسانی است که قصد دارند با هزینه کمتر محصول تخصصی تری خریداری کنند.

جمع بندی

همان طور که گفتیم، ایران نیز در زمینه تولید انواع PVCها دستی بر آتش دارد و اثبات آن حضور چندین برند داخلی برتر است که در سطح بین الملل نیز در حال یافتن جای پای خود هستند. یکی از این تولیدکنندگان مجموعه آشنا گروپ است. خوشحالیم که تولیدات درجه یک و باکیفیت خود را با نازل ترین قیمت در اختیار هموطنان قرار بدهیم و شما عزیزان را از اتکا به مارک های گرانقیمت خارجی رها کنیم. امیدواریم بتوانیم در این هدف موفق بوده و به بهترین نحو ممکن، نیاز ایرانیان گرامی را در هر کجای کشور که باشند، رفع نماییم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *