مقالات

تفاوت های میان روکش وکیوم ایرانی و چینی

تفاوت های میان روکش وکیوم ایرانی و چینی

هر کشوری سیاست های تولید خاص خودش را دارد و این موضوع از حوزه های صنعت هم فراتر می رود. برای مثال، ما ایرانیان عادت کرده ایم که محصولات ساخت کشوری مثل آلمان را باکیفیت و بادوام بدانیم و در عوض نمونه های مشابه چینی را به عنوان تولیداتی کم کیفیت اما پرتعداد به حساب بیاوریم. این اختلاف را می توان به کرات در حوزه های گوناگون مشاهده کرد و هر زمان که بخواهید کالایی خریداری کنید، به احتمال زیاد یکی از اولین مباحثی که به چشم می آید کشور سازنده آنهاست.

در این مطلب همین مسئله را پی می گیریم و به سراغ روکش وکیوم های ایرانی و چینی می رویم. هدف ما مقایسه این دو و بررسی این است که یک مصرف کننده عادی بهتر است از کدامیک استفاده کند. با ما همراه باشید.

فهرست مطالب:

  • روکش وکیوم چیست؟
  • ویژگی های روکش وکیوم ایرانی
  • ویژگی های روکش وکیوم چینی
  • کدامیک بهتر است؟
  • خرید و قیمت روکش وکیوم

روکش وکیوم چیست؟

ابتدا بگذارید چیستی این محصولات را بررسی کنیم. روکش های وکیوم که به نام وکیوم پی وی سی و روکش ممبران هم مشهور هستند، یک فرآورده تکمیلی هستند که برای پوشاندن سطح مصنوعات ساخته شده از موادی مثل چوب و ام دی اف به بازار عرضه می شوند. جدا از زیبایی ظاهری، این کالاها با پوشش دادن کامل سطوح عمر وسایل را افزایش می دهند، از نفوذ رطوبت و دیگر مواد خارجی به عمق آنها جلوگیری می کنند و درزبندی کاملی را هم به اجرا می گذارند. در عمل آنچه که با این نام می شناسیم، نوعی فرآورده مخصوص برای افزایش قابل توجه عمر عملیاتی و زیبایی بصری مصنوعاتی مانند کابینت، میز و صندلی، تخت خواب، مبلمان و… به حساب می آید.

مدل های وکیوم در برابر رطوبت، اسید و الکل مقاومند اما نقطه ضعف آنها سایش، به خصوص در درازمدت است. این فرآورده ها از طریق ایجاد خلأ در ام دی اف روی سطح نصب می شوند، به این شکل که خلأ از داخل ام دی اف باعث ایجاد مکش شده و روکش را روی سطح می کشد. این محصولات را در ایران می توانید تحت لیسانس کشورهای متعددی پیدا کنید که بحث ما در این قسمت، بر روی دو مدل ایرانی و چینی متمرکز می شود. در ادامه هر کدام از این دو را بیشتر بررسی می کنیم.

ویژگی های روکش وکیوم ایرانی

در ایران بیشترین رقابت تولیدکنندگان داخلی را باید با برندهای چینی و کره ای دانست. مدل های ساخت داخل بیشترین طرفدار را بین مصرف کنندگان دارند، چون قیمت آنها به علت کمتر بودن واسطه های میانی برای خرید و فروش، معقول است و در عین حال خروجی کم و بیش قابل قبولی هم دارند. این موضوع البته به سازنده ارتباط مستقیم پیدا می کند و برخی سازندگان داخلی متاسفانه از نظر کیفی اندکی کم کار هستند. تا وقتی که ام دی اف و چسب مورد استفاده مرغوب باشد، مدل های ایرانی می توانند با قیمت مناسب سطوح مد نظرتان را پوشش بدهند.

ویژگی های روکش وکیوم چینی

چینی ها اقتصاد بسیار بزرگ و گسترده ای دارند و برای رشد این اقتصاد، بیش از هر چیز به تولید انبوه روی آورده اند. تولید انبوه گرچه به خودی خود باعث کاهش کیفیت نمی شود، اما در مورد محصولات این کشور شرقی منجر به اشباع شدن بازار با انبوهی از فرآورده ها و کالاهای سطح پایین و باقی ماندن معدود تولیدات با سطح کیفی بالا شده است. از آنجایی هم که چه تاجران چینی و چه واردکننده های ایرانی چندان تمایلی به وارد کردن تولیدات درجه یک به بازار ایران ندارند، به جرئت می توان عمده محصولات ساخت این کشور در بازار کشورمان را ارزان، بی کیفیت و کم دوام دانست. همین موضوع در خصوص ممبران ها هم مصداق پیدا کرده است و در نتیجه آنچه که در بازار داخل می بینیم از هر نظر یک پله پایین تر از نمونه های مشابه ایرانی قرار می گیرد.

تولیدات چینی در این زمینه اغلب عمر کمی دارند و به خصوص در برابر حرارت آسیب پذیر هستند. جدا از این، قیمت آنها به خاطر هزینه های مختلف فرآیند واردات به اندازه اختلافشان در کیفیت، از نمونه های ایرانی پایین تر نیست. در نتیجه با محصولاتی روبرو هستیم که قیمت آنها تنها کمی با نمونه های داخلی فاصله دارد اما از نظر خصوصیات فنی به وضوح می توان شکاف میان دو محصول را مشاهده کرد.

 

این مقاله به زودی بروزرسانی و تکمیل می گردد…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *